Memorijal "Mijo Kereži" - 2012. godine

30. rujna, na Barama u Cerovlju naša ekipa (Matija Pamić, Aleksander Kozlović, i Zoltan Berković) sudjelovala je na tradicionalnom jednodnevnom memorijalu „Mijo Kereži“ u pecanju udicom na plovak.

8. listopada obilježili smo Dan neovisnosti i 1. studenog Dan svih svetih, polaganjem vijenaca na umaškom groblju, sve u suradnji sa Gradom Umagom.

16. studeni 2012. g. je jedan od važnih i svijetlih povijesnih dana za sve nas koji smo sudjelovali u stvaranju, obrani i oslobađanju države; drugostupanjskom presudom Haškog suda naši generali Ante Gotovina i Mladen Markač zauvijek su oslobođeni svih optužbi koje su kriminalizirale našu obranu od agresije i Domovinski rat. Ova presuda je službeni i zvanični stav najviše svjetske institucije – Ujedinjenih naroda (oni su ustrojili haški sud)- da je rat koji smo vodili protiv srpsko-crnogorsko-jugoslavenskoarmijskog agresora bio pravedni, zakoniti, državotvorni, osloboditeljski i pobjednički. Ovo nitko nikada više ne more promijeniti.

Tim povodom, zajedno sa Udrugom specijalne policije „Bak“ Istra, UHVIDR-a Umag i UHDDR RH ogranak Buje organizirali smo veliki skup sa domjenkom u društvenom domu u Petroviji.

Iako smo sve organizirali „na brzu ruku“, veliki broj naših članova, ostalih branitelja i sugrađana odazvao se i podijelio s nama radost zbog oslobađanja naših generala i time otklanjanje bilo kakvih sumnji u naše ratno djelovanje.

Izbornik