Obilazak bivše bojišnice

Prve aktivnosti novostvorene Udruge bile su upravljene ka povezivanju i suradnji s ostalim braniteljskim udrugama, a posebno s braniteljskom udrugom iz Otočca, i ostvarenju dugo željenog posjeta bivšoj bojišnici u Lici.

Iako neiskusni u organiziranju mirnodopskih posjeta i izleta, čelnici udruge izvrsno su odradili prve takve zadaće i uz nezaboravno gostoprimstvo UHDDR-a Otočca pun autobus branitelja posjetio je 07.10.2000.g. dio bivše bojišnice oko Otočca.
Nakon obilaska bojišnice doživjeli smo nezaboravan doček - na ulazu u hotel, u čast naših branitelja, poredani su nas dočekali gradonačelnik Grada Otočca sa najbližim suradnicima, predsjednik UHDDR-a Grada Otočca i predsjednici svih ogranaka te Udruge iz okolnih mjesta.

Bio je to znak da i 5 godina poslije završetka rata ličani nisu zaboravili ulogu i doprinos 154. br. HV i da izuzetno visoko cijene našu vojničku odgovornost i viteštvo koje smo pokazali u svim djelovanjima i aktivnostima tijekom rata.
 
Za Dan grada Otočca, delegacija naše Udruge biva pozivana  na svečanu sjednicu Gradskog vijeća.
 
Tako je počela jedna izuzetno kvalitetna i prijateljsko - bratska suradnja branitelja Istre i Like, koja bez prekida traje do današnjih dana i vjerujemo da će trajati dok nas bude bilo.

Izbornik